A fotós/videós kiválasztása a nagy napotokra…

Az esküvő napja hamar eltelik, és ami marad a Nagy Napról az a fotós és videós munkája. Szerencsére rengeteg profi szolgáltató közül választhattok, de mégis mi alapján döntsetek?

A szolgáltatók lefoglalása a legfontosabb feladat az esküvő időpontjának és a helyszín kiválasztását követően. A szolgáltatókra különösen igaz, hogy minél hamarabb érdemes kiválasztani a megfelelőt, addig, amíg vannak szabad időpontok.

eskuvofotozas

Kell-e hivatásos videós az esküvőre?

A fényképek nagyon népszerűek, az esküvői fotós elkapja a pillanatot és megörökíti számunkra. Az elkészült képeken végeznek utómunkát és készül belőle szebbnél szebb album. Ahogy fejlődik a világ, fejlődünk mi is és a képek helyett, egyre inkább szívesebben megnézzük a 6-8 perces Highlight filmet, ami hangulatos zenei aláfestéssel foglalja össze az esküvőnk hangulatát. Nem beszélve arról, amire az esküvő napján kevesen gondolnak, hogy lesznek majd olyanok a családban, akiknek a nevetését, hangját már csak ezeken a felvételeken láthatjuk…

Mire kell figyelni a választásnál?

Minden esküvői szolgáltatónál elmondható, hogy nagyon fontos a kölcsönös szimpátia, a közvetlen, baráti kommunikáció. Esküvőtök megörökítéséhez azonban a legfontosabb az, hogy tudjatok azonosulni a fotós/videós művészi szemléletével, felvételeinek hangulatával. Fontos az is, hogy el tudjátok képzelni a Ti fotóitokat, a filmeteket az ő színeiben, stílusában. Érdemes párban dolgozó fotós/videós szolgáltatót keresni, mivel így nagyobb lesz az összhang az elkészült képek és a videó hangulata között. Szempont lehet ezen felül még a szolgáltatás ára, csomagajánlatok, átadási határidő, rendelkezésre állási idő, kell-e kiszállási díjat fizetni.

Hogy találhattok rá a megfelelő fotósra/videósra?

Ha vannak ismerőseitek, akik nemrég mondták ki a boldogító igent javaslom, az ő képeik között nézzétek meg, ők biztosan szívesen beszámolnak a tapasztalataikról és segítenek is felvenni a kapcsolatot az ő szolgáltatójukkal. Ha nem találtatok, akkor második körben érdemes ellátogatni egy esküvői kiállításra, itt személyesen beszélgethettek, megnézhetitek a munkáikat. Vagy ajánlások útján nézzetek szét a fotósok között és kérjetek árajánlatot. A fotózás /videózás szubjektív, művészi munka, ezért csak és kizárólag az a legfontosabb hogy nektek tetszenek a kiszemelt szolgáltató munkái.

A legfontosabb, foglaljatok időben szolgáltatót! A jó szakembereknél hamar betelik a naptár, ezért jobb, előbb, mint későn…

És egy jó tanács: segítsétek a fotós/videós munkáját csak annyival, hogy megkéritek a vendégeiteket a ceremónia elején:

„Köszöntünk az OFFLINE esküvőnkön! Velünk oszd meg a pillanatot, NE a világhálón!”

….világítani bármikor szabad….